Er kunnen verschillende situaties zijn die leiden tot het ontruimen van een huis, zoals het overlijden van een geliefde. Dit kan ervoor zorgen dat een huis plotsklaps leegstaat. Het kan soms voordelig zijn om dit snel te regelen, bijvoorbeeld om huurkosten te verminderen of om het pand sneller te verkopen. Ook een verhuizing naar een zorgtehuis of het plotselinge vertrek van een huurder kan een reden zijn. Met Pro-Woningontruiming bent u verzekerd van een snelle en kostenbewuste ontruiming. We zorgen voor de verkoop van alle inboedel in samenwerking met een kringloopwinkel en met respect voor uw eigendommen. We nemen alle zorgen van het proces op ons, zodat u zich er niet druk om hoeft te maken.

Hoe voeren wij de ontruiming van een huis door? 

Bij de start van het ontruimen van een huis is het essentieel om heldere afspraken te maken. Samen bespreken we de specifieke taken, de kosten hiervan en de verkoop van de inboedel. Heldere communicatie zorgt ervoor dat iedereen weet wat te verwachten. Heeft u bijzondere spullen die u uit het huis wilt hebben? Geen zorgen, indien gewenst, kunnen we deze voor u opslaan. Hierna beginnen we met de daadwerkelijke ontruiming, waarbij we alle items verwijderen, het huis grondig schoonmaken en waar nodig reparaties uitvoeren. Ook voor huizen die vervuild of verwaarloosd zijn, hebben wij een oplossing. Als afsluiting voeren we samen een inspectie uit om te zorgen dat alles naar wens is uitgevoerd.

Nauwe samenwerking met kringloopwinkel

We brengen de inboedel uit het huis naar een kringloopwinkel waar wij nauw mee samenwerken. Bij de kringloop krijgt bijna elk item een tweede kans, zelfs die van mindere waarde. Door de nauwe samenwerking met de kringloop, kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk spullen een nieuwe eigenaar vinden, wat leidt tot een hogere opbrengst van de inboedelverkoop. Bij circa dertig procent van de ontruimingen is de opbrengst zelfs groter dan de kosten. In zulke gevallen boeken we het verschil terug op uw rekening. Onze professionele werkwijze garandeert dat het huis netjes en klaar voor verkoop of verhuur wordt achtergelaten, mede dankzij de effectieve samenwerking met de kringloop.