Huis ontruimen na overlijden

Home » Huis ontruimen na overlijden

Een overlijden van een dierbare is een heftige gebeurtenis en het huis moeten ontruimen na een overlijden is het laatste waar u aan wilt denken. Daarom schakelt u professionele hulp van Pro-Woningontruiming in. Wij nemen u de taak van het huis ontruimen na overlijden uit handen. Zo kunt u het huis snel verkopen of eerder de huur opzeggen. We handelen de ontruiming professioneel en efficiënt af, met respect voor mensen en spullen. U krijgt het huis schoon opgeleverd, zodat het direct klaar is voor de verkoop of voor een volgende huurder.

Hoe gaat een huis ontruimen na overlijden in zijn werk?

Om ervoor te zorgen dat het huis ontruimen na een overlijden soepel verloopt, maken we duidelijke afspraken met u. We bepalen wat er precies moet gebeuren in de woning, wat de kosten hiervan zijn en welke vergoeding u wilt voor de inboedel. In ongeveer dertig procent van de huizen die ontruimd worden is de opbrengst van de inboedel hoger dan de kosten voor de ontruiming. In die gevallen storten we het overgebleven geld op uw rekening. We bespreken duidelijk met u welke dierbare items uit het huis bewaard moeten blijven. U kunt deze zelf ophalen of wij kunnen dit voor u doen. We ontruimen het huis, verkopen de inboedel, maken de woning schoon en voeren eventueel reparaties uit. Zo is het huis klaar voor de verkoop of voor een nieuwe huurder. Als laatste stap gaan we samen naar het huis om te kijken of alles naar tevredenheid is uitgevoerd.

Professioneel huis ontruimen na overlijden

Pro-Woningontruiming staat voor professioneel. We zijn een familiebedrijf met ruime ervaring en we hebben al allerlei soorten huizen ontruimd. We kunnen een appartement, rijtjeshuis of monumentale villa professioneel leeghalen en schoonmaken. Ook vervuilende of verwaarloosde woningen zijn voor ons geen enkel probleem en we zorgen ervoor dat de woning schoon opgeleverd wordt. Voor de verkoop van de inboedel werken we nauw samen met een kringloopwinkel. Dit zorgt ervoor dat we ook voorwerpen met een geringe waarde een nieuw thuis kunnen geven en u een hogere opbrengst van de inboedel heeft.

Wij regelen de praktische zaken  Zo krijgt u ruimte voor rouwverwerking en het contact met familie en vrienden. Desgewenst verzorgen wij de overdracht aan een woningbouw­corporatie of exploitant van een serviceflat.

Omdat Pro-Woningontruiming efficiënt te werk gaat scheelt dat vaak een maand huur. Of de woning komt eerder in de verkoop. Bij circa 30 procent van onze huis ontruimingen na overlijden komt de waardebepaling van de huisraad hoger uit dan de ontruimingskosten. In zulke gevallen krijgt de opdrachtgever het verschil op zijn rekening gestort. 

Huis ontruimen na overlijden… Pro-Woningontruiming: respect voor mensen én spullen.